Türkiye'deki Aptal Habercilik Anlayışı

 Türkiye'deki haberlere sinir oluyorum. Gerçekten saçma sapan. Şimdi size bir haber vereceğim, dikkat:

Sarı: bahşiş bıraktılar, bahşiş şu kadar bahşiş, hesap bu kadar

Yeşil: garsonlar şaşırdı, garsonlar duygulandı, böhüüü

Mavi: bahşiş bırakılır. Bahşiş bıraktılar, insanlar bahşiş bırakır

3 cümleyi evirip çevirip zoraki 3 paragraf yapıyorlar. Ayıp yaa! (Haber kaynağı)

**

Restoranda 988 liralık hesaba 308 bin lira bahşiş bıraktı! Sebebini öğrenen tüm garsonlar ağladı

Restoranda bahşiş bırakmak Türkiye'de çok yaygın bir alışkanlık olmasa da bazı müşteriler garsonların hizmetinden memnun kaldıklarında bunu yapabiliyor. Bu alışkanlık ABD'de çok yaygın ancak elbette bahşişler de belirli oranlarda oluyor. Fakat Michigan eyaletinde bir müşterinin restoranda bıraktığı bahşiş herkesi çok şaşırttı ve gözyaşlarına boğdu. Hesap yaklaşık 32 dolar yani 988 lira gelmişti ancak müşteri 10 bin dolar yani 308 bin lira bahşiş bıraktı. Nedeni ise herkesi hüzne boğdu.

Bir restoranda yemek yedikten ya da bir şeyler içtikten sonra bazı müşteriler, aldıkları hizmetten memnun kaldıklarında bahşiş bırakabiliyorlar. Restorandaki personele teşekkür etmenin zarif bir yolu olan bu yöntem genellikle çok da yüksek olmayan tutarlarda yapılıyor. Ancak ABD'de yaşanan bir olay herkesi şaşkına çevirdi ve restorandaki çalışanları gözyaşlarına boğdu.

MÜŞTERİNİN RESTORANDA BIRAKTIĞI BAHŞİŞ HERKESİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Dailystar'da yer alan habere göre; ABD'nin Michigan eyaletindeki bir restoranda da ekip genellikle yüzde 15-25 civarında bahşiş alıyor.

Ancak son yaşanan olayda tahminlerinden çok daha yüksek bir bahşiş alacak kadar şanslılardı.

Şubat ayının başında restorandaki garsonlar; yaklaşık 308 bin lira tutarında (10.000 dolar) bahşiş aldı.

(esas haber buradan sonra)

Ancak müşterinin restoranda yiyip içtiklerine göre hesap 988 lira - 1001 lira civarında (32,43 dolar) gelmişti.

The Hill'e konuşan yönetici Tim Sweeney şunları söyledi: "Genellikle arada sırada 100 dolar görürüz. Ancak bu minnettarlık veya büyüklükte hiçbir şey görmedik."

Adı Mark olarak tanımlanan müşteri, restoranda 32,43 dolar tutarında bir hesap ödedi ve sonunda 10 bin dolar tutarında yüklü bir bahşiş verdi.

Doğal olarak bu kadar büyük miktarda para teklif edildiğinde Tim, müşterinin hata yapmadığından emin olmak istedi.

Yönetici, "Kendisiyle görüştüm. Devam etmek istedi." dedi.

İşte o anda da iyi kalpli müşteri, cömert bahşişinin dokunaklı nedenini açıkladı. İddiasına göre müşteri bunu yakın zamanda ölen bir arkadaşının anısına yaptığını söylemişti.

Olayla ilgili "Cenaze için şehirdeydi. Bu, pek çok insanı etkileyen gerçekten bir nezaket eylemiydi." denildi.

Restorandaki ekip, 10.000 doları personel arasında dokuza bölerek paylaşmayı tercih etti. Bu, o gün herkesin eve yaklaşık bin 111 dolar götürmesi anlamına geldi.

**


Görüyor musunuz saçmalığı? Garsonlar ağladı, böhü dedi, 10 bin dolar bahşiş bıraktı, Amerika'da bahşiş bırakılır. 10 bin dolar bıraktılar, garsonlar da hüngür hüngür ağladı çünkü bahşiş 15 dolar değildi, 10 bin dolardı. Duygulanan garsonlar doğru mu dedi, doğru olunca birbirlerine yaslandılar, ağladılar. MÜTERRİMMMMM CANIM MÜŞTERİMMM diye kenetlendiler çünkü 10 bin dolar bıraktı....

Haberin sonunda mevzu nedir, ne yapmışlar anlaşılıyor. İşte ortalama haber... Ülkemiz böyle. Bunlara da bir noktaya kadar kızıyorum çünkü ülkedeki okuyucu kitlesi belli. Bir kez söyleyince anlamıyor herhalde... 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Erkeğin Öğrenmesi Gereken 100 Şey - Sorumluluk Almayı Bilin!

Feminizm Maskülenizm: Toplumu Kim Neden Bu Hale Getirdi?

Mağduru Oynama! Hayatın Senin Elinde